Politika privatnosti

Ko smo mi?
Veb-sajt na adresi https://www.rebenefit.bg je u vlasništvu i održava ga ReBeneFit d.o.o., čija je poslovna sedište i registrovana adresa na 109 Bulgaria Blvd., Vertigo Business Tower, spr. 1404 Sofija, Bugarska, registrovan u Komercijalnom registru Registarske agencije pod UIC 206162139. U meri u kojoj Re:Benefit d.o.o. može da prikuplja ili obrađuje lične podatke preko svojih veb-sajtova, ReBenefit d.o.o. deluje kao kontrolor podataka za obradu vaših ličnih podataka prikupljenih na veb-sajtovima.

U ovoj Politici privatnosti, reference na “mi”, “nas” ili “naš” znače ReBenefit d.o.o. i/ili članske firme koje su deo ReBenefit d.o.o., kako je to primenljivo. Reference na “vi” i “vaš” se odnose na korisnike naših veb-sajtova. Prepoznajemo važnost zaštite vaših ličnih informacija i posvećeni smo njihovoj odgovornoj obradi u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka u svim zemljama u kojima poslujemo. Zato smo kreirali ovu Politiku privatnosti da vas obavestimo kako prikupljamo, koristimo i na koji način rukujemo informacijama o vama i bilo kojim ličnim informacijama koje dostavite ili nam učinite dostupnim, ili koje prikupljamo od vas, kada koristite naše veb-sajtove i/ili putem e-pošte i/ili putem bilo kojih događaja ili društvenih medija kao što su Facebook, Twitter, Messenger, LinkedIn. Kada koristimo izraz “lične informacije” ili “Lične informacije” mislimo na informacije koje se odnose na vas, koje mogu biti korišćene da vas lično identifikuju (direktno ili indirektno), kao što su vaše ime, e-adresa, naziv kompanije, adresa, broj telefona, CV, biografije i druge informacije o vama ili vašem poslu. Lične informacije takođe mogu uključivati informacije o vama koje su dostupne na internetu, kao što su sa Facebook-a, LinkedIn-a, Twitter-a i Google-a, ili javno dostupne informacije koje stičemo od pružalaca usluga.

Informacije o deci

Veb-sajtovi nisu namenjeni ili usmereni na decu mlađu od 16 godina, i mi ne prikupljamo svesno ili namerno informacije o deci mlađoj od 16 godina. Ako verujete da smo prikupili informacije o detetu mlađem od 16 godina, molimo vas da nas kontaktirate na info@rebenefit.bg, kako bismo obrisali te informacije. Pored toga, molimo svako dete mlađe od 16 godina da nam ne šalje lične informacije ili da ne koristi veb-sajtove.

Zašto i kako prikupljamo i koristimo vaše lične informacije.

Vrste ličnih informacija koje prikupljamo

Vrste informacija koje možemo prikupiti od vas, u zavisnosti od toga kako koristite naše veb-sajtove ili nas kontaktirate, uključuju:
• vaše ime;
• vaše prezime;
• vašu e-mail adresu;
• detalje o vašoj kompaniji;
• vaš CV, motivaciono pismo ili dodatnu prateću dokumentaciju (portfolio, opisi projekata, povezane slike, itd.) koje odlučite da pružite kada se prijavljujete za posao u našoj kompaniji na našim veb-sajtovima ili putem e-pošte, događaja, društvenih medija ili drugih sajtova;
• vašu fotografiju ako odlučite da je pružite prilikom registracije za događaj;
• informacije o vašem uzrastu, polu, obrazovanju, akademskom profilu i zanimanju koje odlučite da pružite kada učestvujete u našim anketama (“Anketa(e)”) i
• bilo koju drugu informaciju koju odlučite da nam pružite kada popunjavate kontakt formu na našim veb-sajtovima ili kada prisustvujete našim događajima, učestvujete u našim anketama ili nas kontaktirate putem e-pošte ili putem bilo kojeg od društvenih medija kao što su Facebook, Twitter, Messenger, LinkedIn.


Kako prikupljamo informacije i kako koristimo vaše Lične informacije posetilaca naših Veb-sajtova

Pri ulasku na jedan od naših veb-sajtova, prikupljamo informacije neophodne za rad veb-sajta i kako bismo ispoštovali bezbednosne i pravne zahteve u vezi sa radom naših veb-sajtova. Takođe prikupljamo informacije o vašim aktivnostima tokom posete, kao što su datum i vreme poseta, pregledane stranice, vreme provedeno na našim veb-sajtovima, kao i veb-sajtove koje ste posetili neposredno pre našeg, kao i vašu IP adresu i pretraživač kako bismo bolje odgovorili na vaše upite i prikupljali statistiku kako bismo u budućnosti poboljšali vaše iskustvo pregledanja.

Informacije iz dela „Kontakt forma“ naših Veb-sajtova

Možemo prikupljati vaše Lične informacije, koje odlučite da pružite kada popunjavate kontakt forme na našim veb-sajtovima, uključujući vaše ime i e-mail. Ove Lične informacije možemo koristiti kako bismo odgovorili na vaše upite i/ili pružili usluge i/ili informacije koje ste zatražili.

Informacije iz zahteva putem e-maila

Kada nas kontaktirate putem e-maila u vezi sa zahtevom poput zahteva za informacijama, naručivanja proizvoda ili usluge, pružanja podrške, ponude ili učešća na događaju, prikupljamo informacije potrebne za odgovor na vaš zahtev i kako bismo vas mogli kontaktirati. Na primer, prikupljamo vaše ime i kontakt informacije i detalje o vašem zahtevu. Ove Lične informacije možemo koristiti kako bismo odgovorili na vaše upite i/ili pružili usluge i/ili informacije koje ste zatražili. Koristimo Transport Layer Security (TLS) za šifrovanje i zaštitu web saobraćaja i e-mail saobraćaja. Ako vaša e-mail usluga ne podržava TLS, trebalo bi da znate da e-mailovi koje šaljemo ili primamo možda nisu zaštićeni tokom prenosa. Takođe ćemo pratiti sve e-mailove poslane nama, uključujući priloge, zbog virusa ili zlonamernog softvera. Imajte na umu da imate odgovornost da se postarate da svaki e-mail koji šaljete bude u skladu sa zakonom.

Anketa

Kada odlučite da učestvujete u Anketama, koje organizujemo, možete nam dobrovoljno i na sopstvenu inicijativu pružiti lične informacije, kako bismo prikupili tačne povratne informacije u vezi sa našim zaposleničkim ili akademskim inicijativama.

Događaji

Kada se registrujete za i/ili učestvujete u događaju, kampanji, Anketa, praksi ili drugom obrazovnom programu („Obuka”) možemo prikupiti dodatne informacije (online ili offline) u vezi sa događajem, kampanjom, Anketom ili organizacijom Obuke, i tokom događaja, kampanje, Ankete ili Obuke, kao što su učešće u sesijama, rezultati anketa, rezultati testova i/ili rezultati ispita. Događaji/kampanje mogu biti snimani, i mogu biti napravljene grupne fotografije. Pridržavamo se prava da koristimo fotografije za promotivne svrhe, osim ako nam izričito ne saopštite da ne želite da se fotografije vas koriste za takve svrhe ili zahtevate da budu uklonjene. Kada nam pružite poslovne kontakt informacije (na primer, predajom poslovne kartice) možemo ih koristiti za komunikaciju sa vama isključivo u poslovne svrhe.

Pretplata na bilten

Ako odlučite da se pretplatite na naš blog i/ili vesti kako biste primali obaveštenja o novim člancima, vestima i informacijama o nama (“Bilten”), prikupićemo i koristiti Lične informacije koje pružite tokom procesa pretplate da bismo vam slali obaveštenja o novim člancima i sadržaju članaka putem e-maila.

Vaša saglasnost za korišćenje vaših Ličnih informacija za ove svrhe je opcionalna. Ako odlučite da se ne pretplatite na naš Bilten da biste primali nove članke, vesti i informacije, nećemo vam slati Bilten, ali vaše korišćenje naših veb-sajtova će ostati nepromenjeno.

U svakom trenutku imate pravo da se odjavite iz primanja Biltena. Možete to učiniti koristeći opciju “odjava” uključenu u sve e-mailove. Kada se odjavite, zadržaćemo zapis o tome, i nakon obrade vašeg zahteva, prestaćete da primate e-mailove o novim člancima. Možete nastaviti da koristite naše veb-sajtove nakon što se odjavite.

Regrutacija

U vezi sa prijavom za posao, upitom, registracijom za i/ili učešćem u obuci, bilo da je oglašena na našim web sajtovima ili drugde (na LinkedIn, www.jobs.bg, našoj Facebook stranici itd.), možete nam dostaviti lične podatke o sebi, uključujući vaše ime, prezime, e-mail, CV, motivaciono pismo ili dodatnu dokumentaciju koju odlučite da pružite, kada se prijavljujete za radno mesto u našoj kompaniji putem naših web sajtova ili putem e-maila, društvenih mreža ili drugih sajtova, kao i bilo koje druge informacije koje odlučite da nam dostavite kada popunjavate kontakt formu na našim web sajtovima, prilikom prisustvovanja našim događajima ili kontaktiranjem putem e-maila ili putem društvenih mreža poput Facebooka, Twittera, Messengera, LinkedIn-a ili bilo kojeg drugog sajta. Možemo koristiti ove informacije u našim odeljenjima kako bismo odgovorili na vaš upit ili vas uzeli u obzir za poslovne svrhe. Sve informacije koje pružate tokom ovog procesa će se koristiti samo u svrhu regrutacije za relevantnu trenutno slobodnu poziciju za koju ste se prijavili i čuvaće se ne duže od 6 meseci. Ako ste izričito dali saglasnost – vaše informacije će se takođe koristiti u svrhu regrutacije osoblja za buduće slobodne pozicije u periodu od 2 godine, koje pozicije prema nama odgovaraju vašem obrazovanju, profesionalnoj kvalifikaciji i iskustvu. Ako stupimo u radni odnos sa vama, dostavljene informacije će se čuvati u svrhu obrade radnog odnosa u skladu sa zakonskim zahtevima. Takođe možemo koristiti informacije koje pružate tokom regrutacionog procesa da bismo ispunili druge zakonske ili regulatorne zahteve, ako je potrebno. Pored toga, možete izabrati da za potrebe regrutacije, dobrovoljno pružite u svom CV-u lične informacije koje prelaze zakonski minimum za zaključivanje radnog ugovora i u tom slučaju budite informisani da pružanje podataka iznad zakonskog minimuma nije obavezno i da nepostavljanje ovih podataka sa vaše strane nema negativan uticaj na proces selekcije. Pošto svoje lične podatke pružate dobrovoljno na osnovu saglasnosti, imate pravo da povučete svoju saglasnost u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na: security-incident@rebenefit.bg (pogledajte u nastavku u odeljku VAŠA PRAVA KAO NOSILAC PODATAKA više informacija o vašim pravima kao nosiocu podataka). Nećemo deliti nikakve informacije koje pružate tokom regrutacionog procesa sa trećim stranama u marketinške svrhe ili čuvati bilo koje vaše informacije izvan Evropskog ekonomskog prostora. Informacije koje pružate će biti sigurno čuvane od strane nas i/ili naših procesora podataka, bez obzira da li su informacije u elektronskom ili fizičkom formatu. Takođe možemo pribaviti informacije o kandidatima za posao iz drugih izvora u meri dopuštenoj važećim zakonom, kao što je putem vašeg kontakta sa nama, uključujući vaše interakcije s nama, ili od trećih strana kao što su agencije za zapošljavanje i druge web sajtove na internetu. Na primer, možete izabrati da nam pružite pristup određenim ličnim podacima koji su čuvani od strane trećih strana kao što su društvene mreže poput LinkedIn-a. Ovlašćujući nas da imamo pristup ovim informacijama, slažete se da možemo prikupljati, čuvati i koristiti ove informacije u skladu sa ovom Politikom.

Ljudi koji nas kontaktiraju putem društvenih mreža

Takođe možemo prikupljati informacije koje objavljujete na društvenim mrežama ako ste odlučili da se povežete ili na neki drugi način povežete s nama putem društvenih mreža, uključujući Facebook i Twitter, ili ako nam pošaljete privatnu ili direktnu poruku putem društvenih mreža. Neće biti deljene sa drugim organizacijama.

Naše Poslovne Svrhe

Takođe možemo koristiti vaše lične podatke za naše poslovne svrhe kao što su:
• evidencija, statistička analiza, interni izveštaji i svrhe istraživanja;
• obezbeđenje sigurnosti mreže i informacija;
• obaveštavanje o promenama u našim uslugama;
• istraživanje svake vaše pritužbe;
• pružanje dokaza u bilo kojem sporu ili očekivanom sporu između vas i nas;
• prilagođavanje različitih aspekata naših web sajtova radi poboljšanja vašeg iskustva;
• hosting, održavanje i druga podrška radu naših web sajtova;
• otkrivanje i prevencija prevare i drugih krivičnih dela, kao i za svrhe upravljanja rizikom;
• poslovno i oporavak od katastrofa (npr. kreiranje rezervnih kopija);
• čuvanje dokumentacije;
• upravljanje bazom podataka;
• zaštita naših prava, imovine i/ili sigurnosti, našeg osoblja i drugih; i
• obezbeđenje kvaliteta usluga koje pružamo našim korisnicima.

Korišćenje usluga trećih strana i kolačića

Prikupljamo informacije o vašem korišćenju naših web sajtova putem različitih tehnologija. Kada neko poseti naš web sajt, koristimo sopstvene, kao i usluge i tehnologije trećih strana da bismo prikupili standardne informacije internet dnevnika i detalje o obrazcima ponašanja posetilaca. To radimo kako bismo saznali stvari poput broja posetilaca različitih delova web sajta. Ove informacije se obrađuju na način koji nikoga ne identifikuje. Naši web sajtovi koriste standardnu tehnologiju po imenu „kolačići“ i server dnevnike da bi prikupili informacije o tome kako se koristi naš web sajt i da bi zapamtili vaše preferencije. Informacije prikupljene putem kolačića i server dnevnika mogu uključivati datum i vreme posete, pregledane stranice, vreme provedeno na našem web sajtu i web sajtove posete neposredno pre našeg, kao i vašu IP adresu i pregledač. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web sajt sačuva na vašem računaru ili mobilnom uređaju kada posetite sajt. Omogućava web sajtu da zapamti vaše radnje i preferencije (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) tokom određenog perioda, tako da ne morate stalno ponovo unositi podatke kada se vratite na naše web sajtove ili prelazite s jedne stranice na drugu. Takođe koristimo uslugu treće strane Google Analytics – web analitičku uslugu koju pruža Google, Inc. Ne činimo, niti dozvoljavamo Google-u da pokušava da sazna identitete onih koji posećuju naše web sajtove. Google Analytics koristi kolačiće da nam pomogne analizirati kako posetioci koriste naše web sajtove. Informacije koje kolačić generiše o vašem korišćenju web sajta uključuju vašu IP adresu i biće prenesene i sačuvane od strane Google-a, na njegovim serverima. Google će koristiti ove informacije u svrhu procene vašeg korišćenja web sajta, kreiranja izveštaja o aktivnostima na web sajtu i pružanja drugih usluga u vezi sa korišćenjem interneta. Google može proslediti ove informacije trećim stranama kada je to zakonski obavezno, ili kada takve treće strane obrađuju informacije u ime Google-a. Korišćenjem naših web sajtova pristajete na obradu podataka o vašoj poseti od strane Google-a na način i u svrhe navedene gore. Ako odlučite, možete se odjaviti isključivanjem kolačića u postavkama preferencija u vašem pregledaču ili preuzimanjem i instalacijom dodatka za pregledač Google Analytics Opt-out sa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Međutim, imajte na umu da tada možda nećete moći da koristite sve funkcije web sajta.

HubSpot je naš pružalac usluga e-pošte. Da bi pružao ovu uslugu, MailChimp obrađuje adrese e-pošte posetilaca naših web sajtova koji su se prijavili za naš Newsletter. Koristimo ga da bismo podelili naše iskustvo u prevazilaženju izazova u poslovanju softverskog inženjeringa i IT izvorima. Periodično šaljemo bilten ako ste se prijavili za naš Newsletter. HubSpot Pravilnik o privatnosti možete pročitati ovde: https://legal.hubspot.com/privacy-policy

Koristimo uslugu treće strane kako bismo pomogli održavanju sigurnosti i performansi naših web sajtova. Da bi pružila ovu uslugu, ona obrađuje IP adrese posetilaca naših web sajtova. Pored toga, možemo koristiti vaše lične podatke za druge specifične svrhe koje su jasno navedene prilikom prikupljanja na stranicama naših web sajtova. Ako odlučite da ne pružite lične podatke koje tražimo, možda nećemo moći da vam pružimo informacije i/ili usluge koje ste tražili ili inače ispunimo svrhu(e) za koje smo tražili lične podatke. Osim toga, vaša poseta našem web sajtu će ostati nepromenjena.

Pravna osnova za prikupljanje i korišćenje ličnih podataka

Vaše lične podatke obrađujemo u vezi sa vašom pretplatom na događaje, učešćem u anketi, obuci, našem biltenu, vašom upotrebom kontaktnih formulara na našim web sajtovima i u slučajevima za potrebe regrutacije, gde imamo vašu saglasnost da to učinimo. U drugim slučajevima obrađujemo vaše lične podatke gde je to potrebno:
• da bismo ispunili naše zakonske i regulatorne obaveze;
• za naše legitimne interese koji nisu narušeni vašim interesima za zaštitu podataka ili osnovnim pravima i slobodama u:
• odgovaranju na vaše upite;
• pružanju usluga i/ili informacija vama; i
• naše interne poslovne svrhe, kako je navedeno u delu 2.8 iznad.

U svakom trenutku možete se usprotiviti obradi na osnovu naših legitimnih interesa kontaktirajući nas na security-incident@rebenefit.bg Pogledajte takođe u delu VAŠA PRAVA KAO SUBJEKTA PODATAKA “Pravo na prigovor”.

Ako želite da saznate više o pravnoj osnovi na kojoj obrađujemo vaše lične podatke za određenu svrhu, možete nas kontaktirati na info@rebenefit.bg.

Zadržavanje ličnih podataka

Naša politika je da zadržimo vaše lične podatke onoliko vremena koliko je potrebno za specifičnu svrhu ili svrhe za koje su prikupljeni. Međutim, možda ćemo biti obavezni da čuvamo neke lične podatke duže vreme, uzimajući u obzir faktore kao što su:
• zakonska obaveza prema važećem zakonu da zadrži podatke određeni vremenski period;
• zastare prema važećem zakonu;
• (potencijalni) sporovi; i
• smernice relevantnih organa za zaštitu podataka.

Dok nastavimo da obrađujemo vaše lične podatke, osiguraćemo da se oni tretiraju u skladu s ovom Politikom privatnosti. U suprotnom, sigurno brišemo vaše informacije čim više nisu potrebne.

Imamo stroge periode zadržavanja podataka utvrđene u našim internim pravilima za zaštitu ličnih podataka. Ako želite da saznate koliko dugo čuvamo vaše lične podatke za određenu svrhu, možete nas kontaktirati na security-incident@rebenefit.bg.

Kako i kada delimo informacije s trećim stranama?

Neke usluge koje pružamo zahtevaju uključivanje trećih strana. Pažljivo smo odabrali ove treće strane i preduzeli korake kako bismo osigurali da su vaši lični podaci adekvatno zaštićeni. Detalji o tome kako delimo lične podatke s trećim stranama navedeni su u nastavku:

Google Analytics

Naše web sajtove koriste Google Analytics, web analitičku uslugu koju pruža Google Inc. (“Google”). Google Analytics radi pomoću kolačića. Kolačići Google Analyticsa prikupljaju vašu IP adresu. Informacije prikupljene od kolačića Google Analyticsa koristimo kako bismo saznali kako posetioci koriste naše web sajtove.

IP adresa koju je poslao vaš pregledač u vezi sa Google Analyticsom neće biti kombinovana od strane Google-a sa drugim podacima. Ako to želite, možete se odjaviti isključivanjem kolačića u postavkama preferencija u vašem pregledaču ili preuzimanjem i instalacijom dodatka za pregledač Google Analytics Opt-out sa http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Međutim, imajte na umu da možda nećete moći da koristite sve funkcije web sajta. Kada želimo da koristimo vaše lične podatke za novu svrhu, obavestićemo vas o tome unapred.

Pružaoci usluga treće strane

Vaše lične podatke takođe delimo sa našim pružaocima usluga treće strane sa sedištem u Evropskom ekonomskom prostoru („EEP“) koje angažujemo kako bismo pružili usluge podrške u vezi sa našim web sajtovima u svrhu hostinga i održavanja naših web sajtova; pružanja skladištenja podataka; pomoći nam u upravljanju bazama podataka i kako bi nam pomogli u srodnim zadacima ili procesima.

Vaše lične podatke takođe možemo deliti s bilo kojom drugom trećom stranom ako smo pod obavezom da otkrijemo ili delimo vaše lične podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obavezu, ili zaštitili prava, imovinu i/ili sigurnost ReBenefit Ltd, našeg osoblja ili drugih; ili s bilo kojom drugom trećom stranom u svrhu postupanja u skladu sa zahtevima suda, regulatora ili vladine agencije, na primer, poštovanje naloga za pretres ili sudskog naloga ili postupanje u skladu s primenljivim zakonom ili propisom.

Dugmadi za deljenje

Naši web sajtovi pružaju dugmadi za deljenje na koja možete kliknuti kako biste delili sadržaj s naših web sajtova na društvenim mrežama, npr. Facebook. Ne koristimo ova dugmadi da bismo delili vaše lične podatke s pružaocima društvenih medija. Kada kliknete na dugme za deljenje, relevantni pružalac društvenih medija prikupljaće lične podatke direktno od vas. Pročitajte obaveštenje o privatnosti bilo kojeg pružaoca društvenih medija s kojim nameravate da delite sadržaj pre nego što kliknete na odgovarajuće dugme za deljenje.

Sticanje

Ako nas (ili našu imovinu) stekne druga kompanija, bilo spajanjem, preuzimanjem, bankrotstvom ili na neki drugi način, ta kompanija će primiti sve informacije koje smo prikupili na web sajtovima. U tom slučaju, bićete obavešteni putem e-pošte i/ili istaknutog obaveštenja na našim web sajtovima o promeni vlasništva, upotrebi vaših ličnih podataka i izborima koje možete imati u vezi s vašim ličnim podacima.

Međunarodni transferi

Neki od trećih strana opisanih u ovoj politici privatnosti, koji nam pružaju usluge, mogu biti sa sedištem u drugim zemljama izvan Evropskog ekonomskog prostora („EEP“). U slučaju da je potrebno preneti lične podatke izvan EEP-a, preduzimamo sve razumne potrebne korake kako bismo osigurali da se vaši lični podaci obrađuju sigurno i u skladu s ovom Politikom privatnosti te da im se primenjuje odgovarajući nivo zaštite, posebno kroz sprovođenje standardnih ugovornih klauzula za zaštitu podataka koje je odobrila Evropska komisija, obavezujuća korporativna pravila za prenos podacima ili druge odgovarajuće pravne mehanizme za zaštitu transfera.

Vaša prava kao subjekta podataka

Sledeći deo objašnjava vaša prava.

Pravo na informisanje

Imate pravo da vam budu pružene jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo vaše lične podatke i vaša prava. Zato vam pružamo informacije u ovoj Politici privatnosti.

Pravo pristupa

Imate pravo da dobijete kopiju svojih ličnih podataka (ako ih obrađujemo) i druge određene informacije (poput onih navedenih u ovoj Politici privatnosti) o tome kako se koriste. Ovo je kako biste bili obavešteni i mogli da proverite da li koristimo vaše informacije u skladu s zakonom o zaštiti podataka.

Možemo odbiti da pružimo informacije gde bi to moglo otkriti lične podatke o drugoj osobi ili bi na drugi način negativno uticalo na prava druge osobe.

Pravo na ispravku

Možete nas zamoliti da preduzmemo razumne mere da ispravimo vaše lične podatke ako su netačni ili nepotpuni. Npr. ako imamo pogrešno ime ili adresu za vas.

Pravo na brisanje

Ovo je poznato i kao „pravo na zaborav“ i, u jednostavnim terminima, omogućava vam da zatražite brisanje ili uklanjanje vaših ličnih podataka kada nema osnovanog razloga da ih i dalje koristimo ili je njihova upotreba nezakonita. Ovo nije opšte pravo na brisanje; postoje izuzeci, npr. gde imamo zakonsku obavezu da zadržimo vaše lične podatke ili nam je potrebno da koristimo vaše lične podatke u odbrani pravne tvrdnje.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo da „blokirate“ ili suzbijete dalju upotrebu vaših ličnih podataka dok procenjujemo zahtev za ispravkom ili kao alternativu brisanju. Kada je obrada ograničena, možemo i dalje čuvati vaše lične podatke, ali ih možda nećemo dalje koristiti. Čuvamo liste osoba koje su zatražile da se dalja upotreba njihovih ličnih podataka „blokira“ kako bismo se u budućnosti osigurali da je to ograničenje poštovano.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da pribavite i ponovo koristite određene lične podatke za vaše svrhe kod različitih organizacija. Pravo na prigovor Imate pravo da se protivite određenim vrstama obrade, na osnovu okolnosti koje se odnose na vaš konkretni slučaj, u bilo kojem trenutku, ukoliko se ta obrada vrši u svrhu legitimnih interesa koje sledimo mi ili treća strana.

Dozvoljeno nam je da nastavimo sa obradom vaših ličnih podataka ako možemo dokazati presudne legitimne razloge za obradu koji prevazilaze vaše interese, prava i slobode, ili nam je to potrebno za osnivanje, ostvarivanje ili odbranu pravnih potraživanja.

Pravo na žalbu nadzornom organu za zaštitu podataka Imate pravo da se žalite nadzornom organu za zaštitu podataka o našem prikupljanju i korišćenju vaših ličnih podataka. Kontakt podaci za organe za zaštitu podataka u EEA, Švajcarskoj i određenim neevropskim zemljama (uključujući SAD i Kanadu) dostupni su na http://ec.europa.eu/justice/article 29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm. Kontakt podaci bugarskog organa za zaštitu podataka (CPDP) dostupni su na https://www.cpdp.bg/en/index.php?p=pages&aid=6.

Mere bezbednosti

Naši web sajtovi se nalaze na serverima unutar EEA. Usvojili smo i implementirali sigurnosni standard ISO 27001. Skladištenje informacija vrši se na sigurnim računarima u zaključanom i sertifikovanom informacionom centru, a informacije su šifrovane gde god je to moguće. Periodično vršimo testiranje sistema i preispitivanje naših politika i procedura bezbednosti kako bismo osigurali da su naši sistemi sigurni i zaštićeni. Koristimo naprednu i sofisticiranu tehnologiju za zaštitu vaših podataka i prenosa između vas i nas.

Prenos između pretraživača i našeg web servera se ostvaruje koristeći Secure Sockets Layer (SSL) tehnologiju. Iako smo preduzeli razumne i odgovarajuće mere da osiguramo da se vaše lične informacije dostavljaju i otkrivaju samo u skladu s vašim uputstvima, s obzirom da prenos informacija putem interneta nije potpuno siguran, ne možemo i ne garantujemo bezbednost vaših informacija prenesenih na naše web sajtove i ne možemo i ne garantujemo da lične informacije koje pružate neće biti presretnute od strane drugih i dešifrovane.

Poverljivost

Priznajemo da informacije koje pružate mogu biti poverljive. Ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne distribuiramo niti na drugi način činimo lične podatke komercijalno dostupnim trećim stranama, osim što možemo deliti informacije sa našim pružaocima usluga u svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Čuvaćemo poverljivost i štititi vaše informacije u skladu s našom Politikom privatnosti i svim važećim zakonima.

Linkovi

Da bismo vam omogućili interakciju s drugim web sajtovima na kojima možda imate naloge (kao što su Facebook i druge društvene mreže) ili da se pridružite zajednicama na takvim sajtovima, možemo pružiti linkove ili ugraditi aplikacije trećih strana koje vam omogućavaju prijavu, objavu sadržaja ili pridruživanje zajednicama sa naših web sajtova. Takođe, možemo vam pružiti opšte linkove prema web sajtovima koji nisu u vlasništvu ReBenefit Ltd.

Kada koristite te linkove, napuštate web sajtove i mi ne možemo kontrolisati kako vlasnici web sajtova ili aplikacija kojima pristupate rukuju informacijama koje prikupljaju o vama, uključujući njihove prakse privatnosti i upotrebu kolačića.

Ova Politika privatnosti važi samo za web sajtove i ne reguliše aktivnosti na povezanim web sajtovima ili aplikacijama. Vaša upotreba ovih linkova i aplikacija podleže politikama privatnosti trećih strana, i trebalo bi da se upoznate s politikama privatnosti trećih strana pre nego što koristite linkove ili aplikacije. Mi nismo odgovorni za prakse privatnosti ili sadržaj tih drugih web sajtova.

Prihvatanje Politike privatnosti

Ako se ne slažete s uslovima ove Politike privatnosti, molimo vas da nam ne pružate nikakve informacije i da ne koristite Web sajtove. Korišćenjem Web sajtova i dobrovoljnim pružanjem informacija, dajete nam saglasnost za prikupljanje i korišćenje Vaših ličnih podataka kako je navedeno u ovoj Politici privatnosti.

Važenje Politike privatnosti i promene ove Politike privatnosti

Ova Politika privatnosti ne predstavlja ugovor između pojedinca i nas. Politika privatnosti može se takođe menjati povremeno. Kada god promenimo našu Politiku privatnosti, objavićemo ažuriranu politiku na našim Web sajtovima.

Molimo vas da redovno proveravate ovu Politiku privatnosti. U skladu s važećim zakonom, sve promene stupiće na snagu čim objavimo novu Politiku privatnosti, ali gde smo već prikupili informacije o vama i/ili gde je zakonski obavezno, možemo preduzeti dodatne korake da vas obavestimo o svim bitnim promenama naše Politike privatnosti i možemo zahtevati da se složite s tim promenama.

Međutim, budite uvereni da ako se ova Politika privatnosti promeni u budućnosti, nećemo koristiti lične podatke koje ste nam poslali u skladu s ovom Politikom privatnosti na način koji je bitno nesaglasan s ovom Politikom privatnosti, bez vaše prethodne saglasnosti.

Kontaktirajte nas

Ako imate pitanje o ovoj Politici privatnosti ili našem postupanju s vašim ličnim podacima, možete poslati e-mail na security-incident@rebenefit.bg. Ako više ne želite da primate e-mailove s našim biltenima, molimo vas da pratite uputstva za odjavu u svakom e-mailu. Ako više ne želite da primate e-mailove o slobodnim pozicijama od nas, molimo vas da pošaljete e-mail na security-incident@rebenefit.bg.

Ako želite da zatražite dodatne informacije ili da ostvarite neko od gore navedenih prava, ili ako niste zadovoljni načinom na koji smo postupali s vašim ličnim podacima, kontaktirajte nas ovde: security-incident@rebenefit.bg. Molimo vas da pružite što više informacija kako bismo mogli identifikovati informacije koje tražite, akciju koju želite da preduzmemo i zašto verujete da bi trebalo preduzeti ovu akciju.

Ako niste zadovoljni našim odgovorom na vašu žalbu ili smatrate da naša obrada vaših ličnih podataka nije u skladu s zakonom o zaštiti podataka, možete podneti žalbu relevantnom organu EU za zaštitu podataka u zemlji u kojoj se nalazite. Kontakt podaci za svaki organ EU za zaštitu podataka mogu se naći ovde: http://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm. Kontakt podaci bugarskog organa za zaštitu podataka (CPDP) dostupni su na https://www.cpdp.bg/en/index.php?p=pages&aid=6.

Ova Politika privatnosti je na snazi od 17. januara 2023.